Демонстраційні курси з підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти.

7-9 лютого 2024 року на базі Кулінарного ХАБу Тернопільщини відбулися демонстраційні курси з підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти.

Учасниками курсів підвищення кваліфікації стали 39 кухарів ЗЗСО Заліщицької, Товстенської і Заводської територіальних громад.

Продовж трьох днів слухачі стали учасниками шести теоретичних тренінгів, в ході яких опанували:

■ Загальні положення та принципи функціонування шкільного харчування в Україні. Організація харчування в закладі освіти.

■ Впровадження системи HACCP.

■ Способи організації харчування. Три технологічні моделі, принципи їх застосування

■ Дієтологія. Нутриціологія. Органіка. Використання Спецій.

■ Принципи створення тех. карток для шкільного харчування згідно з постановою № 305. Кабінету Міністрів України.

■ Принципи створення шкільного меню згідно з постановою № 305 Кабінету Міністрів України.

А також шести практичних майстер-класів, котрі охоплювали усі категорії страв, що передбачені реформою системи харчування у закладах освіти.

Навчання проводили 17 педагогів області, котрі протягом травня-червня 2023 року успішно пройшли теоретичну та практичну підготовку за програмою «Підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання в сфері організації роботи та підвищення кваліфікації кадрів для шкільних їдалень».

Реформа системи шкільного харчування це про:

■ смачні, корисні й поживні страви у школах та садочках;

■ здоровий розвиток зростаючого покоління;

■ професійне зростання кухарів ЗЗСО і дитячих садочків;

■ можливість роботи на сучасному технологічному обладнанні.

16 квітня 2025 року Віктор ДУДЯК, разом із майстрами в/н Лілею ГУКАЛЮК та Володимиром ЗЕЛІНСЬКИМ провели натхненний майстер-клас “Лемківська писанка” для учнів 23 групи. Захід став не лише творчим уроком, а й важливим жестом підтримки українських культурних традицій у непростий для країни час. Під керівництвом пана Віктора учні ознайомилися з особливостями лемківської писанки — її […]

Сьогодні в нашому навчальному закладі відбулося чергове засідання методичної ради. На порядку денному стояли такі питання:1.Звіт про атестацію педпрацівників закладу в 2024-2025 н.р. Обговорення методичної розробки майстра з в/н Овсяник О.І. «Наочний посібник з професії бармен ІV розряду». Участь випускників училища в НМТ – 2025. Інноваційні технології в навчально-виховному процесі (у рамках роботи над І […]

Проєкт EDUP продовжує системно розширювати освітню пропозицію для закладів професійної освіти україни, зокрема — шляхом впровадження практико-орієнтованих програм підвищення кваліфікації для викладачів і майстрів виробничого навчання. Одним із прикладів такої роботи стала ii навчально-практична конференція “сучасні технології в облицюванні плиткою!”, яку проєкт організував і провів у 25 березня 2025 року у м.києві.  Майстри виробничого навчання: Іван Рудик, Руслан Дубик і […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x